Hopp til hovedinnhold

Arkivkartlegging hos Leonhard Nilsen & Sønner AS

Bergindustriarkivet har kartlagt arkivet til Leonhard Nilsen & Sønner AS - en stor gruveentreprenør med verdensomspennende virksomhet fra Nordpolen til Sydpolen!

  • 1/1
    Ingrid Nøstberg fra bergindustriarkivet sammen med styreleder Frode Nilsen i et av LNS sine arkivrom. Foto: Norsk bergindustriarkiv

Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) ble etablert i 1961 av Malvin Nilsen og hans far Leonhard Nilsen. Det startet som en tradisjonell nordnorsk familiebedrift, men er i dag et konsern bestående av 13 selskaper med til sammen ca. 750 ansatte og en omsetning rundt 2,7 mrd.

LNS sitt hovedkontor ligger ved Risøyhamn i Vesterålen, men bedriften har prosjekter i hele Norge og langt utover landets grenser; Antarktis, Hong Kong, Chile, og på Svalbard, Grønland og Færøyene.

  • 1/1
    LNS har en stor og moderne maskinpark og er involvert i flere store prosjekter, både innenlands og utenlands. Foto: Illustrasjonsfoto fra LNS sin nettside

LNS er både anleggs- og gruveentreprenør. Bedriften er, og har vært, driftsentreprenør for mange gruveselskaper i Norge, og har langsiktige kontrakter med blant annet Elkem Tana AS og Rana Gruber. LNS har også bygget flere av Norges lengste tunneler og regnes blant de fremste i landet innenfor fagfeltet. LNS utfører også ulike typer masseforflytningsarbeider og påtar seg oppdrag knyttet til underjordsdrift, som bygging av fjellhaller og siloer – bl.a. SILA-anlegget i Narvik for LKAB og utbyggingen av Svalbard Globale frøhvelv.

LNS ledes i dag av Frode Nilsen, tredje generasjon av Leonhard Nilsen & Sønner.

Les mer om LNS her.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1