Hopp til hovedinnhold

Nordic Bulk AS sikrer sitt digitale arkiv for ettertiden

Nordic Bulk AS har inngått samarbeid med Norsk bergindustriarkiv om avlevering av sitt digitale arkiv. Arkivet avleveres til Arkivverket og går inn i deres digitale sikringsmagasin. Arkivet blir dermed sikret og forvaltet videre for all fremtid!

 • Tre menn stående i kontorgang
  1/1
  Daglig leder i Nordic Bulk, Peder Egeland (i midten) i samtale med seniorrådgiver og gründer Karstein Øvstebø (til høyre) og Torkel Thime fra Arkivverket/Bergindustriarkivet. (Foto: Bergindustriarkivet)

Rogalandsbedriften Nordic Bulk AS er blant de desidert største leverandørene av anlegg til bergindustrien i Norge. De leverer anlegg til både pukkverk og gruver, og flere av de store aktørene innen bergindustrien er på deres kundeliste. I tillegg til leveranser av nye komplette anlegg, leverer også bedriften reservedeler og maskiner til eksisterende anlegg. Dette «ettermarkedet» utgjør en betydelig andel av bedriftens virksomhet. I tillegg tilbyr bedriften kurs og rådgivning, og opplæring i bruk av utstyr.

I 2021 inngikk Nordic Bulk AS sin hittil største avtale med Engebø Rutil og Granatprosjekt i Sogn og Fjordane om levering av hele prosessanlegget til prosjektet. Bedriften har også nylig hatt en betydelig leveranse til Elkem Mårnes Kvartsittbrudd i Nordland for å øke kapasiteten på anlegget.

Nordic Bulk AS har sitt hovedkontor i Sandnes. I tillegg har de et regionkontor for Øst-Norge på Revetal ved Tønsberg.

Les mer om Nordic Bulk AS her

 • Økonomisjef Atle Maudal og Torkel Thime klargjør det digitale arkivet til avlevering (Foto: Bergindustriarkivet)
  1/2
  Økonomisjef Atle Maudal og Torkel Thime klargjør det digitale arkivet til avlevering (Foto: Bergindustriarkivet)
 • Nordic Bulk har også et betydelig ettermarked, og her viser Atle Maudal fram noe av lagerbeholdningen til bergindustriarkivets Ingrid Nøstberg (Foto: Bergindustriarkivet)
  2/2
  Nordic Bulk har også et betydelig ettermarked, og her viser Atle Maudal fram noe av lagerbeholdningen til bergindustriarkivets Ingrid Nøstberg (Foto: Bergindustriarkivet)
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1