På besøk hos larvikittbedriftene Larvik Granite AS og Strandberg stein

 In Nyheter

Norsk bergindustriarkiv har vært på besøk hos to larvikittbedrifter i Vestfold. 11. november besøkte vi Larvik Granite AS, en av de store larvikittprodusentene. 12. november gikk turen til Strandberg stein,  en bedrift som videreforedler larvikitten til ulike produkter.

Larvik Granite AS

Larvik Granite AS ble opprettet i 1987, og er en relativt ung bedrift innen natursteinindustrien. Bedriften utvinner larvikitt i ulike kvaliteter og til mange formål. Foruten steinbruddene i Larviksområdet, har bedriften også brudd i Hellvik ved Egersund. Larvik Granite AS har hovedkontor i Larvik.

Bildet over er tatt på et besøk hos Larvik Granite AS i deres administrasjonsbygg i Larvik. Administrerende direktør Even Hansen (til høyre på bildet) og Stephan Christian Kleive sammen med Ingrid Nøstberg fra Norsk bergindustriarkiv. Foto: Torkel Thime

Strandberg stein

Strandberg stein er en familiebedrift med røtter helt tilbake til 1926, og ledes nå av Hans Petter Strandberg – som representerer fjerde generasjon. Bedriften videreforedler råblokker av larvikitt til ferdigprodukter, som gravstein, benkeplater og annet interiør i naturstein. Bedriften har hovedkontor i Tjølling, men har også en avdeling i Kristiansand.

 

Skjermbilde av nettsiden til Strandberg stein

Skjermbilde av nettsiden til Strandberg stein, per 19.11.2019.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search