Rocks of Norway AS avleverer sitt digitale arkiv til Vestfoldarkivet

 In Nyheter
Steinknekker utendørs

Rocks of Norway produserer murestein av larvikitt. I «steinknekker’n» deles steinblokkene i passende størrelser (Foto: Bergindustriarkivet)

Larviksbedriften Rocks of Norway AS har avlevert sitt digitale arkiv til Vestfoldarkivet og sikrer dermed arkivet for framtida! Rocks of Norway AS produserer mure-blokk i larvikitt og er Norges ledende produsent av mure-blokker fra naturstein.

Rocks of Norway AS ble etablert i 2010 og holder til på Malerød i Larvik. Bedriften er basert på utnyttelse av reststeinen fra larvikittproduksjonen i distriktet. Kun 5-10% av larvikitten som tas ut i den ordinære larvikittproduksjonen er egnet for eksport, og Rocks of Norway AS kan benytte reststeinen til produksjon av mure-blokker. Bedriften er dermed en viktig brikke i en bærekraftig utnyttelse av denne unike naturressursen. Steinblokkene bearbeides blant annet til produktet Larvikblokka. Blokkene brukes til murer av forskjellig slag, men også til terrasse-og trappestein. Eksempler på bruken kan bl.a. ses rundt tunnelåpningene på E18 i den sørlige delen av Vestfold.

Arkivet inneholder dokumentasjon om bedriftens virksomhet fra etableringen i 2010 og fram til i dag.

Les mer om Rocks of Norway her

 

To menn ved en kontorpult med PC

Rocks of Norways digitale arkiv kopieres for sikker langtidslagring i Vestfoldarkivet. Daglig leder Torger Lingelem og Torkel Thime fra Bergindustriarkivet ser til at overføringen går som den skal (Foto: Bergindustriarkivet)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search